Je haar kleuren in de badkamer of bij de kapper

Je haar kleuren in de badkamer of bij de kapper

Zin in een nieuwe look? Dan kan je kiezen voor ‘thuiswerk’ of een professional. We zetten de voor- en nadelen even voor je op een rijtje.


Ik wil mijn haar wat verhelderen. Kan ik het dan het beste een tint lichter kleuren?

NEE. Voor een gegarandeerd natuurlijke look, kies je beter voor lichte lokken of highlights. En als je dat zelf doet, kam dan het product dat je gebruikt zachtjes door enkele haarlokken. Zo vermijd je dat er verf in de haarwortels gaat klitten. Raadzaam is, zeker bij de eerste keer kleuren, dit door een kapper te laten doen. Deze geeft ook het juiste advies voor verdere verzorging van gekleurd haar.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ik ben een brunette maar ik droom van blond haar. Kan ik dat zelf aanpakken?
Je haar kleuren in de badkamer of bij de kapperNEE. Zeker als je blond of rood haar voor ogen hebt, moet je het lot niet tarten, want dat zijn twee delicate tinten om te 1) bereiken en 2) te houden. Alleen de kennis en ervaring van een professional helpt je zonder ongelukken aan deze nieuwe look.

Kan ik mijn bruin haar wat oplichten met blonde lokken?
NEE. Probeer altijd de juiste kleurencombinaties te maken. Bruin haar licht op met roodbruine, zand- en ambertinten. Rood haar kan je combineren met koper- of goudblonde lokken en blond haar leeft op met lokjes in honing-, karamel- en regenboogtinten.

Lokjes zonder ‘helmeffect’. Lukt dat thuis?
JA. Tenminste, als je je van te voren goed laat voorlichten. Begin je haren vanaf de wortels aan je scheidingslijn te kleuren en trek vervolgens met een kam zachtjes enkele lokken. Of gebruik een speciale kit om lokjes te kleuren. Voor het beste resultaat bezoek je een professional.

Mag je een kleuring combineren met een permanent of stijltangbeurt?
NEE. Begin met je permanent en wacht 10 dagen alvorens te kleuren. Het is ingewikkeld: vertrouw beide behandeling aan je kapper toe, dan wordt je haar tot in de puntjes verzorgd.

Mag ik tinten mengen om mijn eigen kleurtje te creëren?
NEE. Hang zeker niet de scheikundige uit, want de kleuringen bevatten pigmenten die zich niet laten combineren.

Als ik tussen twee tinten twijfel, ga ik dan best voor de lichtste?
Je haar kleuren in de badkamer of bij de kapperJA. Ga stap voor stap te werk en kijk hoe je haar reageert. Je haar donkerder maken is namelijk altijd makkelijker dan het weer licht maken, mocht je toch teleurgesteld zijn. Voor het beste resultaat breng je een bezoek aan de kapper. Indien je voor één kleur kiest is bijwerken van je kleuring vervolgens een stuk vriendelijker geprijsd dan je gehele haar verven.

Moet ik een test doen vóór mijn eerste kleuring?
JA. Het is absoluut nodig dat je eerst een allergietest doet. Strijk een toefje van het product op bijvoorbeeld de binnenkant van je arm en wacht een dag.  In een professionele salon kan de kapper je hierin adviseren.

Is extra verzorging nodig na een kleuring?
JA. Het is erg belangrijk dat je ook het verzorgingsproduct gebruikt. Het zorgt ervoor dat de kleur goed fixeert en voorkomt schilfertjes. Het is raadzaam om een verzorgend product, bijvoorbeeld een haarmasker vaker te gebruiken. Breng om je geverfde lokken stralend te houden elke week een lekker geurend masker aan.

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279