Feit of fabel? De waarheid over haar.

Feit of fabel? De waarheid over haar.

Over haarverzorging doen veel verhalen de ronde. Meestal gaat het om fabeltjes die intussen door de wetenschap zijn achterhaald. Weet jij welke uitspraken waar zijn of niet? Doe de test!


Feit of fabel? De waarheid over haar.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Mensen met roos wassen hun haar niet vaak genoeg. Waar / Niet waar
Antwoord: niet waar.
Je hoofdhuid stoot altijd dode huidcellen af, dat is normaal. Als je hoofdhuid in goede conditie is, is deze celvernieuwing niet zichtbaar. Het gaat pas mis wanneer de microscopische schimmel 'Malassezia' (die behoort tot de normale hoofdhuidflora) overactief wordt. Dan zie je ineens honderden, zelfs duizenden schilfers en spreken we over roos. Troost je, meer dan de helft van de bevolking krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken. Gelukkig zijn er speciale producten op de markt waarmee je roos kunt verhelpen.
Bekijk ook:
Een gezonder hoofdhuid
Head&shoulders, de ideale oplossing voor prachtig roosvrij haar

Als je je haar regelmatig laat knippen, groeit het sneller. Waar / Niet waar
Antwoord: niet waar.
Helaas, zo werkt het niet. Je hoofdhaar groeit van binnenuit en die groei kun je alleen inwendig beïnvloeden. Factoren als voeding, stress en hormonen kunnen dus wél invloed hebben op je haargroei. Zijn gezonde eet- en leefgewoontes voor jou niet voldoende, dan kun je voedingssupplementen gebruiken die je haargroei bevorderen. Natuurlijk oogt je haar voller en gezonder als je af en toe de puntjes laat bijknippen. En wil je je haar optimaal beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf, gebruik dan hydraterende producten die een beschermend laagje achterlaten op je ruwe haarpunten.
Bekijk ook:
11 geheimen van de pro’s voor het allermooiste haar

Als je vet haar hebt, moet je minder shampoo gebruiken. Waar / Niet waar
Antwoord: waar.
Wordt jouw haar snel vet? Was je haar dan regelmatig met een speciale shampoo voor vet haar. En gebruik vooral niet te veel shampoo. Een hoeveelheid zo groot als een walnoot is voldoende, ook als je lang haar hebt. Breng de shampoo alleen aan op de hoofdhuid. De rest van je haar wordt vanzelf schoon als je het uitspoelt. Trouwens, wat voor haartype je ook hebt, het is nooit goed om teveel shampoo te gebruiken.
Bekijk ook:
Coupe conditioner

Honderd borstelslagen per dag doen je haar glanzen. Waar / Niet waar
Antwoord: niet waar.
Bespaar je de moeite. Krachtig borstelen of kammen beschadigt de haarschubben. Daardoor wordt het haar poreus en gaat het makkelijk splijten. Daarnaast wordt je hoofdhuid door al dat borstelen te veel gestimuleerd en krijg je sneller vet haar. Borstel en kam je haren dus niet meer dan nodig, en zéker niet wanneer je haar nog maar net is gewassen. Nat haar is nog kwetsbaarder dan droog haar.

Als je een haar uittrekt, komen er twee in de plaats. Waar / Niet waar
Antwoord: niet waar.
Als dàt waar was, dan bestonden er geen kale mensen. En zo zijn er nog meer uitdrukkingen, die je maar beter niet kunt geloven. 'Laat je haar knippen bij volle maan'. Hoe romantisch het ook klinkt, je krijgt er echt geen voller haar van. Of 'je kunt in één nacht grijs worden'. Ook onzin, want grijs worden is genetisch bepaald. En of een ei een prima natuurlijke haarkuur is? Vergeet het maar. Bij lichaamstemperatuur stolt het ei en krijg je het heel lastig uit je haar.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Satessa

Satessa

gemeld

als het toch eens waar was, 1 haar uit trekken en er twee voor terug krijgen

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...