Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe vies het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Dat heet Sebum. Sebum heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig gaan vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Helaas resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle proberen houden.


Hoe weet je of je je haar dagelijks moet wassen of niet?
Neem een pluk haar en kijk er kritisch naar. Is het beschadigd? Is het droog? Is het dof? Heb je coupe soleil? Dan kun je je haar beter niet dagelijks wassen. Maar als je hoofdhuid er vettig begint uit te zien tegen het einde van de avond (van de dag waarop je het ’s morgens gewassen hebt), je haar ook geen volume meer heeft en plat ligt, is je haar dagelijks wassen wel noodzakelijk.

Als je haar er binnen de 24u na het wassen vettig uitziet.
Dan mag je het gerust elke dag wassen. Probeer daarbij het volgende trucje eens: doe eerst crèmespoeling of conditioner op het onderste gedeelte van je haar en je haarpunten (als je vettig haar hebt, gebruik dan geen conditioner op je haarwortels want het zal je haar zwaarder maken). Breng dan shampoo aan op de haarwortels zonder eerst de conditioner uit te spoelen en laat het schuimen. Spoel goed uit. Je haarwortels liggen niet plat en ze zijn levendig terwijl de rest van je haar toch een mooie glans behoudt.

Ongewassen haar camoufleren, zo doe je het.
Zo maximaliseer je de houdbaarheid van je kapsel. Er zijn talloze manieren om je haar er fris te laten uitzien tot 3 à 6 dagen na de shampoobeurt. Ongewassen haar – snik! – is écht gemakkelijker te stylen. Hier zijn vier manieren om het wassen van je niet al te frisse haar uit te stellen.

1. Droogshampoo.
Droogshampoo is de partner in crime voor iedere vrouw die een druk leven leidt. Het geeft volume en verstopt de haarwortels van het haar dat dringend een wasbeurt en een extra kleurtje nodig heeft. Vrouwen met donker haar kiezen best voor een gekleurde formule om te vermijden dat de haarwortels er lichter uitzien dan de rest van het haar. Vergeet niet het product goed door te kammen voor je je haar begint te stylen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

2. Camouflage met een vlecht.
Mini vlechtjes zijn een zeer goeie manier om vettige haarwortels of krulletjes aan de haarlijn te maskeren. Omdat je kan bepalen hoe strak ze zijn (hoe meer krullen, hoe strakker of steviger de vlecht moet zijn), kunnen ze je haarlijn een verzorgde look geven terwijl de andere haarlokken op de achtergrond los blijven en voor een hippie chic effect zorgen.

3. Een vleugje Jersey Shore
Een kleine opgestoken kuif van voren geeft slappe haarlokken volume en verbergt hoe onfris je haar misschien is. Met haarspeldjes maak je de kuif goed vast in een X op de kruin van je hoofd. Zo'n trendy kuif geeft volume en is sexy.

4. Probeer eens een hoog knotje.
Het oogt zeer elegant in combinatie met een ietwat formele outfit en een gedurfde oogmake-up of opvallende lippen. Het lijkt simpel maar kan ook tricky zijn. Het gebrek aan moeite dat je voor je haar hebt gedaan moet je elders compenseren. Dus chique kleding en een mooie make-up.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

ik was om de dag/twee dagen.. en gebruik conditinor alleen in de punten en de haar lengte nooit op mn hoofthuid

  • melden
blauw

blauw

gemeld

Ik gebruik conditioner maar een enkele keer ,omdat het na een dag mijn hoofd huid begint te jeuken. Dat is mijn conclusie .

  • melden
dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Ik zelf was mijn haar twee keer per week.

  • melden
Naantje

Naantje

gemeld

Heerlijk, die geur van je pasgewassen haar, ik zie zo snel geen reden om het wassen uit te stellen, hoor!

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279