Coupe conditioner

Coupe conditioner

Elke keer als je van de kapper komt, ziet je haar er stralend glanzend en gezond uit. Het geheim om die glans te behouden zit ‘m in conditioner én de juiste manier om die te gebruiken.


Conditioners verzachten je haar, verminderen statische elektriciteit, beschermen tegen uv-schade en laten je er in één klap stukken beter uitzien. Het lijkt tovenarij, maar het gaat om één essentiële haarkwaliteit: vocht.

Welke conditioner je moet gebruiken, hangt af van veel factoren. Het gebruik van warmterollers en steiltangen, chemische ontkrulproducten, maar ook de lengte en dikte van je haar. Volumeconditioners bevatten ingrediënten die je haar doen opspringen, meestal zit er grapefruit of een andere citrusvrucht in. In verzachtende conditioners zit meestal meer olie of lanoline die je haar een beschermlaagje geven.

Fijn haar

Fijn haar wordt gekenmerkt door minder haren in de hoofdhuid. Het zijn ook dunnere haren. Dat uit zich vaak in slappe lusteloze lokken. Dit type haar wordt snel zwaar door het gebruik van haarproducten en verandert dan in een vette warboel. Als je conditioner aanbrengt, doe dat dan alleen op de punten. Daar heeft je haar er het meeste behoefte aan. Vermijd de hoofdhuid want zo kun je poriën verstoppen. Kies lichte conditioners en gebruik ze met mate. Voor extreem fijn haar zijn er haarvriendelijke conditioning sprays zoals Aussome Volume  leave-in conditioner.

Dik haar

Dik haar kan een eigen leven gaan leiden en helemaal in de war raken. Het heeft dan ook behoefte aan een heleboel conditioningingrediënten. Een masker (Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor) kan helpen een substantiële hoeveelheid vocht in te brengen. Net als leave-in haarconditioners die hun werk doen tijdens je slaap.

Krullend haar

Aussie Miracle Nourish 3 Minute Miracle
Aussie Miracle Nourish 3 Minute Miracle

Aussie 3 Minute Miracle: Miracle Nourish voor lang haar

Ontdek nu!

Krullen lijken erg op dik haar, ze hebben veel conditioner nodig. Krulhaar wordt snel droog en broos. Een conditioner na elke wasbeurt is dus nodig. Om krullen glad te strijken als ze kroezen kun je een conditioner erin wrijven en voorzichtig uitspoelen. Net als bij dik haar kun je beter een haarconditioner masker gebruiken als je vindt dat je haar vaak uitgedroogd lijkt. Breng het masker (Aussie 3 Minute Miracle Frizz Miracle) aan en doe er plastic over, een douchekapje bijvoorbeeld. Blaas dan met de haardroger op een veilige afstand op je hoofd om het vocht en de eiwitten in de haarschubben te sluiten.

Gekleurd haar

Als je je haar kleurt met chemische producten of highlights aanbrengt, verwijder je de buitenste lipidenlaag van het haar die het vocht er juist in houdt. Basic conditioners zijn alleen geschikt voor haar dat dat laagje nog heeft. Daarom werken de meeste conditioners niet op gekleurd haar. Zoek een conditioner uit die speciaal bedoeld is voor gekleurd haar vb. Aussie 3 Minute Miracle Color Mate. De specifieke bestanddelen daarvan helpen de conditioner in te werken aan de oppervlakte van lipidenloos haar.

Snel in conditie

Hoe je conditioner gebruikt, is hetzelfde voor alle haartypes. Breng een beetje conditioner aan op je handen. Kam het met je vingers door je haar, begin in het midden en werk naar de punten toe. Die stukken van je haar hebben het meest last van beschadiging en droogte. Als je de conditioner afspoelt, verzorgt hij meteen ook het haar op je hoofdhuid.


Bekijk ook:
Aussie verzorgingsgamma
Vijf gouden regels voor geweldig haar
11 geheimen van de pro’s voor het allermooiste haar
Een heerlijke massage om je haar op te peppen


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...