6 Tips: blond, zo doe je het

6 Tips: blond, zo doe je het

Dat blond haar iets speciaals heeft, wisten we al van onze favoriete blonde celebs. Ze komen zelfverzekerd en enthousiast over, zijn zo zonnig dat we hen er stiekem van verdenken meer plezier te maken! Niet altijd even leuk, voor ons dan.


Natuurlijk zijn er ook sensuele brunettes die bewijzen dat bruin haar ook best wel hot kan zijn, maar de meeste onder ons zijn nog steeds op zoek naar die ene perfecte nuance van blond. En het domme-blondje-cliché? Passé! Uit een onderzoek in 2010 blijkt dat blondines méér verdienen dan brunettes of roodharigen.

Maar blond haar betekent ook veel onderhoud en leren hoe je het zelf thuis kan doen kan je dus heel wat geld besparen. Hier lees je alles om de blondine in jou gelukkig te maken.

Naar de kapper… of niet?

Natuurlijk kost het veel meer geld om naar de kapper te gaan, maar som kun je het beter niet thuis proberen. Als je haar zwaar beschadigd of onlangs gekleurd is, zoals bijvoorbeeld pikzwart, dan is het hoogstwaarschijnlijk beter om je door een professional te laten behandelen.

Wees realistisch

Probeer nooit je haar drie tinten lichter te kleuren dan je huidige kleur. Met andere woorden: als je héél donker haar hebt dan is het blond van Gwen Stefani geen optie. Op de verpakking staan meestal kleurresultaten. Kies welke van die kleuren het beste bij jou past. Staar je niet blind op de kleur van het model op de verpakking.

Doe een test

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Misschien overkomt het jou ook dat je soms een handleiding weggooit omdat het overduidelijk lijkt? Totdat blijkt dat het toch niet zo simpel is? Bespaar je haar een ramp: volg de instructies en doe eerst een test op een plukje haar voordat je je hele haar kleurt, zegt Amanda George van de Beverly Hills' Neil George Salon. Zo zie je hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien en voorkom je wellicht een ramp! (Tip: gebruik een haarlok die je gemakkelijk kunt verbergen als het resultaat je niet bevalt.)

Begin aan de achterkant

Het haar rond je gezicht is meestal het fijnst en zal dus sneller reageren op de kleuring dan het haar achter op je hoofd waar je iets langer moet wachten om het juiste resultaat te krijgen. Gebruik een kam en clips om je haar te verdelen, werk haarlok per haarlok en eindig met de voorkant en dan het liefst zonder dat het product rechtstreeks in contact met je hoofdhuid komt, want dat zou wel eens voor irritaties kunnen zorgen.

Laat de kleur lang genoeg intrekken

Dé klassieke beginnersfout. Misschien denk je wel dat als je de kleur te lang laat intrekken je oranje haar krijgt, maar niets is minder waar. Volgens Amanda George krijg je juist die gevreesde oranje gloed door de haarkleuring er te vroeg uit te spoelen. Laat hem dus lang genoeg intrekken.

Onderhoud je kleur goed

Je hebt vast wel eens gemerkt dat de conditioner die in het doosje van de haarverf zit de meest fantastische en hydraterende verzorging ooit is? Nadat je haar gekleurd is, heeft het extra aandacht en misschien zelfs wel een beetje liefde nodig! Dus gebruik zeker één à twee keer per week deze conditioner samen met een shampoo voor gekleurd haar zodat je mooi blond bent en blijft.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279