5 tips van Marielle Bastiaansen over borstelen en föhnen

5 tips van Marielle Bastiaansen over borstelen en föhnen

Je haar drogen en borstelen behoort bij velen tot de routine van elke dag en gebeurt daarom heel vaak onnadenkend. Fout! Je haar kan breken of beschadigd raken en dat beïnvloedt je hele kapsel. Marielle geeft 5 tips om het voortaan beter te doen.


Tip 1: overdrijf niet met gel
Gel gebruik je het beste in kleine hoeveelheden. Knijp een beetje gel in je hand en smeer hem in je handen uit, zodat hij volledig verdeeld is in je handpalmen. Daarna breng je hem aan in je haar. Heb je niet genoeg gel, dan kun je nog wat extra nemen, maar neem beter niet te veel in een keer, anders moet je je haar opnieuw wassen om het eruit te krijgen. Beetje per beetje is dus de boodschap!

Tip 2: hou haarspray op een afstand
Spray op zo'n 30 cm van je haar af. Als je van dichterbij sprayt, gaat je haar plakken en krijg je geen mooi, glanzend resultaat. Spray je van te ver, dan valt er niet genoeg op je haar, gaat het product verloren en blijft je haar minder lang mooi in vorm. Als de haarlijn wat warrig is of er kortere haartjes uitspringen, breng dan wat spray aan op je vingers of een kam met fijne tanden en leg de haartjes op die manier netjes.

Tip 3: meer volume met mousse!
Mousse is een fantastisch product om volume en textuur aan je haar te geven en als je je stijl kiest, zou je de mousse moeten kiezen die het beste werkt voor die stijl. Zorg dat je de mousse niet rechtstreeks op je haar aanbrengt omdat je dan snel op sommige plaatsen te veel gebruikt. Neem ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een tennisbal in je hand. Breng de mousse aan met een brede kam en begin vanuit van je haarwortels. Verdeel dit mooi over je hele hoofd.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 4: vaarwel, kroeshaar!
Kroeshaar wordt veroorzaakt door vocht en lichaamswarmte, dus als je van plan bent om de dansvloer onveilig te maken op een feestje, zorg dan dat je je haar van tevoren wast met een goede shampoo en conditioner zodat het zacht en glad blijft. Gebruik een of twee keer per week een extra conditionerbehandeling. Die kam je in je haar voor een gelijkmatige verdeling. Vergeet niet het goed uit te spoelen zodat er geen product in je haar blijft. Zorg dat je altijd elastiekjes en speldjes in je tas hebt om je stijl snel aan te passen als je haar erg begint te kroezen als je buitenshuis bent.

Tip 5: onbeschadigd de zomer door
Zon en zee- of chloorwater maken je haar snel droog. In dit seizoen moet je dus preventief te werk gaan zodat je haar niet beschadigd wordt. Gebruik een vochtinbrengende conditioner telkens als je je haar wast en gebruik speciale producten voor de zomer. Gebruik zo weinig mogelijk haardrogers en krultangen. Draag sjaaltjes, hoedjes of petjes om je haar te beschermen tegen schadelijke uv-stralen.


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279