5 tips om je haar zonder beschadigingen te drogen

5 tips om je haar zonder beschadigingen te drogen

De één laat haar haren natuurlijk opdrogen, de ander is elke dag met een föhn in de weer. Wat je ook doet zo zorg je er voor dat je haar niet beschadigd!


Tip 1: kies de juiste shampoo

Allereerst is het erg belangrijk om een shampoo en conditioner te gebruiken dat bij je haartype past en aansluit bij de wensen die je voor je haar hebt. Heb je dof haar en wil je graag glanzend haar of heb je juist erg last van roos en heb je een anti-roos shampoo nodig?

Tip 2: speciaal voor korte kapsels

Wanneer je een kort kapsel of krullend haar hebt kan je je haar gemakkelijk natuurlijk laten opdrogen. Het is de snelste oplossing en zorgt voor de minste schade aan je haar, doordat het niet wordt blootgesteld aan de hitte van de föhn.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 3: voorzichtig drogen met een handdoek

Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar. Zorg er daarom voor dat je tijdens het afdrogen niet te hard met een handdoek wrijft. Zo kan je je haar namelijk beschadigen. Het is daarom zelfs beter om het haar droog te deppen.

Tip 4: gebruik een hitte beschermende spray

Lang en dik haar kan bijna niet zonder föhn. Het duurt namelijk veel te lang om het op te laten drogen en tevens zorgen föhnen voor meer volume in je lange haardos. Wanneer je toch een haarddroger moet gebruiken zorg er dan wel voor dat je je haar altijd beschermt met een tegen hitte beschermende spray.

Tip 5: optimaal gebruik van de föhn

De truc voor het veilig drogen van je haar met een föhn begint bij het goed deppen van je natte haar. Probeer je föhn niet te dicht bij je hoofd te houden tijdens het drogen. Idealiter houd je hem op 15 cm afstand. Buig je hoofd voorover en blijf de haardroger bewegen. Stop wanneer je haar nog een beetje vochtig is, zo voorkom je dat je het te veel droogt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...