Vijf tips voor supergezond zomerhaar

Beauty
5/10/2018
Ga jij zonnen zonder je in te smeren? Dacht het niet, nee! Zon, zeewind, zout en zwembadchloor – al die dingen waar we gek op zijn tijdens de vakantie - zijn jammer genoeg ook schadelijk voor je haar en hoofdhuid. Dus vergeet ze niet te verzorgen terwijl je op je zonnebedje ligt te genieten!

Blootstelling aan deze elementen verstoort het anders zo gladde oppervlak van het haar. UV licht breekt proteïnen in het haar af. Chloor - help! - kan je haar zelfs een groene gloed geven. ‘s Zomers wordt je hoofdhuid droger, je haar ruwer en breekbaarder - tot het zelfs stro achtig wordt: geen hippe look als je 's avonds uit eten wilt en er Riviera chique uit probeert te zien.

Lekker in het leven geeft je vijf tips om je lokken te beschermen en je hoofdhuid gezond te houden:

1. Bedek jezelf! Als je in de verzengende hitte buitengaat (zeker tussen 11u en 15u) neem dan een hoed mee. Eentje met een grote rand helpt meteen ook je gezicht te beschermen.  

2. Reinig... Gebruik altijd kwalitatieve producten zoals head&shoulders Appel Fresh shampoo om de natuurlijke kracht en glans van je haar te behouden. Vakantiehaar betekent vaak een gestresseerde hoofdhuid en deze shampoo ruikt niet enkel heerlijk fris, maar heeft ook voedende, verzorgende ingrediënten die je hoofdhuid kalmeren en hydrateren.

3. Hydrateer... Gebruik altijd een voedende conditioner, en daarbij twee keer per week een haarmasker om schade en uitdroging door de zon te voorkomen. Een leave-in conditioner is trouwens een fantastische manier om je haar te blijven voeden terwijl je op het strand ligt. 

4. Spoelen! Een makkelijke manier om je haar te beschermen tegen zout water of chloor is om het goed nat te maken met vers water voordat je gaat zwemmen. Haar, net als een spons, kan maar zoveel water absorberen, dus zorg ervoor dat het eerst vers water absorbeert. En spoel natuurlijk weer goed uit na het zwemmen. 

5. Slimme styling... Tijdens de warme zomermaanden kan je het best zo min mogelijk haardrogers en straighteners gebruiken. Kies voor pluisvrije coupes zoals een knotje of een losse chignon die heel eenvoudig voor zachte, gezonde golven in het haar zorgen.